Guernica és un famós quadre de Pablo Picasso que té com motiu el bombardeig de Guernica. El Govern de la Segona República Espanyola va encarregar a Picasso un quadre que decorés el Pavelló Espanyol durant l’Exposició Universal de 1937 a París. Picasso va realitzar un quadre cubista expressant la seva visió del bombardeig i el va anomenar Guernica. El quadre ha passat a ser una obra fonamental per a entendre la història de l’art.

El Guernica de Picasso mostra persones, animals i edificis destrossats per la violència i el caos generat per les bombes. L’austeritat cromàtica convé al tema del quadre. La primera imatge que Picasso va rebre del bombardeig va ser a través dels diaris francesos, fet que propicia la teoria que va interioritzar l’horror que allò va suposar, reflectint-lo amb tons negres i blancs.

Els alumnes de l’ESO han aprofitat el Dia de la Pau per crear el seu Guernica particular. A diferència del quadre de Picasso, ells han fet servir colors alegres per representar un dia tan especial.

Categories: ESO