Dia de la No-violència i la Pau

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món el dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). És per això que avui els alumnes del Vilagran han viscur un dia molt especial. Mireu, si no, les fotos.

Els més petits han creat els seus atrapa-somnis, un objecte simbòlic que, segons algunes cultures, porta sort i impedeix que es tinguin malsons. Consta d’un cèrcol, originàriament fet de fusta de salze, amb una xarxa de fils a l’interior, del qual pengen diversos objectes decoratius, especialment plomes. A les plomes han escrit una frase amb un desig de pau i no-violència al món.

A Secundària han jugat a un joc en què cada grup representava a un país fictici. Cada país havia de triar els seus diplomàtics per tal d’arribar a acords amb l’altra país. Els alumnes han vist la dificultat que comporta haver d’arribar a pactes sense cridar i des del respecte i la bona educació.

I després han escrit els seus desitjos de pau i no-violència en les plomes que han decorat els seus atrapa-somnis.